De App van Villa Leesplezier

Waarom app Villa Leesplezier
Wil je gaan boekdaten, of ben je lid van een leesclub of boekenkring? Gebruik dan deze app voor een diepgaand boekgesprek via de chat! Aan de virtuele tafel, via een tablet, ga je met elkaar in gesprek. De app bepaalt de (wisselende) gespreksleider. Heel leerzaam, maar vooral ontzettend leuk! Zo leer je niet alleen een mening te vormen over het boek, maar ook elkaars mening te respecteren en de betekenis van het boek samen te duiden. Je ontdekt wat de schrijver bedoelt en het boek krijgt meer diepgang en betekenis. Kortom: je wordt een kritische, literair bewuste plezierlezer. Zo, die kun je in je zak steken!

boekgesprek 2 personen Voordelen boekgesprek
Tijdens het gesprek ontwikkel je nieuwe inzichten en worden perspectieven bepaald. Maar misschien krijg je door het gesprek wel een andere mening over bepaalde zaken. Juist omdat je het boek met anderen bespreekt. De gevarieerde vragen kunnen ook erg handig zijn bij het voorbereiden van je tentamen Nederlands bij het bespreken van je gelezen boek, of bij het voorbereiden van een boekpresentatie.

 

Voor wie is deze App handig?
*Basisschool ; 6-9 jaar   /   10-13 jaar
*Voortgezet onderwijs ; BB & KB, GL & TL, HAVO,VWO & GYMNASIUM
*Vervolgonderwijs; MBO, HBO, WO
*Leesclub ; 1 / 2 / 3 (oplopend in moeilijkheidsgraad)

Boekgesprek, hoe werkt het?
De persoon die links naast de gespreksleider zit begint met een vraag. Vervolgens gaat het boekgesprek (met de klok mee) verder. Wanneer je op het pakje kaarten in het midden van de tafel drukt, verschijnt er een nieuwe vraag in beeld. Die ga je met elkaar bespreken. Wat is jouw mening? En wat is de mening van de ander(en)? Komen deze overeen, of zijn er grote verschillen? Waardoor komt dat denk je? De duik in het boek is begonnen!

Ontdek het op Google Play

vragenpakjes